vrijdag 19 februari 2016

Effe wachten... Pizza!

Als je aan mij als kind zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had pizza zeker op mijn lijstje gestaan.
Als je aan mij als puber zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had ik gelijk "pizza!" geroepen.
Als je aan mij als student zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had ik pizza als de beste dinertraktatie genoemd.
En nu ik groot ben, eet ik nog steeds zo graag pizza!!!

Dat was dus wel even schakelen toen ik paleo ging eten. Want wat moest ik nou met mijn liefde voor pizza? Een hoop googelen, bladeren, proberen, verscheuren en aanpassen was het gevolg. Het beleg was nooit een probleem, maar een lekkere crispy bodem...

Gelukkig is het nu eindelijk gelukt!

Ingrediënten voor de bodem:
60 gr tapiocameel
40 gr kokosmeel
60 ml olijfolie of macadamia olie
40 ml warm water
1 ei
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
1,5 tl natriumbicarbonaat (baking soda)

Ingrediënten voor de saus:
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder

- Meng het tapioca- en kokosmeel samen met de droge kruiden en natriumbicarbonaat.

- Voeg het water en olijfolie samen en schenk dit beetje bij beetje door het meel. Steeds goed omscheppen.

- Voeg tot slot het ei toe en schep alle ingrediënten goed door elkaar. Laat even rusten.

- Verwarm intussen de oven op 200 graden.

- Meng de tomatenpuree samen met de chilipoeder en knoflookpoeder.

- Spreid het deeg uit tot een ronde bodem. Als dit nu erg plakt, maak je vingers dan vochtig. Op die manier kun je zo'n mooie dunne bodem maken. :) Let op dat je de pizza niet te nat maakt!

- Doe de bodem voor 15 minuutjes in de oven, totdat het licht goudbruin kleurt.

- Beleg de pizza vervolgens met de saus en je favoriete toppings. Op de foto heb ik gekozen voor salami en ananas.

- Zet de oven terug op 180 graden en bak de pizza nog 10 minuutjes af.

Buon appetito!


4 opmerkingen:

  1. Hey , ziet er lekker uit, kan het helaas niet proberen omdat ik altijd ga flippen van tapiocameel. Er zit iets in.... wat dat met me doet. Hartkloppingen en een gejaagd gevoel bedoel ik met flippen. En dit duurt best wel even voordat het over is. Jammer maar helaas.
    Groet Dirkje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Dirkje,

      Wat vervelend dat je zo heftig op tapiocameel reageert! Je zou tapiocameel kunnen vervangen door arrowroot, maar dan wordt het wel iets prijziger. Maar misschien als traktatie één keer per maand? ;)

      Groetjes,
      Mieke

      Verwijderen
  2. geeft hetzelfde effect, jammer maar helaas. maarbedankt voor het meedenken
    groet dirkje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het ook gemaakt, maar ik had geen Tapiocameel in huis, ik maakte het deeg van Amandelmeel, Kokosmeel en een handje Havermout. Was prima gelukt, erg lekker en fijn om restjes op te maken.

    BeantwoordenVerwijderen