zaterdag 23 januari 2016

Sportschema 2

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten is de paleo lifestyle veel meer dan alleen lekker eten ;)
Sporten hoort er ook bij. Sporten zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfine. Dit is een neurotransmitter dat wordt aangemaakt in je hersenen. Je zou endorfine kunnen zien als een natuurlijke drugs. Het zorgt namelijk voor een gevoel van geluk, blijdschap, voldoening. Het grappige aan dit stofje is dat het ook een licht verslavende werking heeft. Wanneer je dus regelmatig sport en hiermee je lijf regelmatig endorfine laat aanmaken, vraagt je lijf op den duur naar endorfine! Zodra het dus 'in je systeem' zit om te gaan sporten zul je dit ook blijven doen. Dat blije gevoel wil je natuurlijk wel behouden.

Om tijd te besparen maar tóch te sporten, sport ik ook een paar keer per week thuis. Vandaag trakteer ik jullie op één van mijn schema's, welke ik voor jullie heb verduidelijkt aan de hand van filmpjes van de website www.optimaalsporten.nl Daar gaan we!

Set 1:
- Plié like a ballerina! Doe dit 20x.

- Squat, 20x.

Set 2:
- Maak een bruggetje, herhaal dit 20x.

- Maak opnieuw een bruggetje, maar hou het dit keer 15 seconden vast.

Set 3:
- It's a twisting ball! Ja, of jij die zich thuis helemaal in het zweet werkt ;) Deze oefening kun je ook prima doen met een gewicht. Hou dit 30 seconden vol, rust 5 seconden en herhaal dit drie keer.

- Heb je een oefenbal in huis? Mooi, want die heb je nodig bij de oefenbalcrunch. Een goede beginnersoefening en geschikt voor mensen met rug/nek klachten. Dit doe je 20x.

Set 4:
- Reach out, gebruik hier om te beginnen lichte gewichtjes/dumbells bij. Dit doe je 20x.

- De biceps curl. Dit is denk ik de meest bekende oefening met dumbells voor de armen. Mocht je hierbij zwaardere dumbells gebruiken, let dan goed op dat je je armen rustig laat zakken in verband met blessure gevaar! De biceps curl doe je 20x per arm.

Set 5:
- Lekker een potje boxen. Houd hierbij lichte dumbells in je handen en flink de beuk erin. Zet een timer op 1 minuut en gaan met die banaan!

- De bent over raise. Deze oefening is voor gevorderden, maar ook voor beginners zo'n 30 seconden goed te doen. Let op dat je je rug en buik aanspant voor behoud van stabiliteit. Zijn 30 seconden makkelijk vol te houden, verdubbel 'm dan naar 1 minuut.

Set 6:
- Rugextensie, een echte aanrader wanneer je regelmatig last van je rug hebt. Sinds ik mijn rugspieren train heb ik de fysiotherapeut niet meer gezien :) Doe dit 10x.

- De stretch extensie is een verlenging van de basic rugextensie. Ook deze doe je 10x.

In schema ziet dit er als volgt uit:
Set 1 doe je 2x.
Set 2 doe je 3x.
Set 3 doe je 2x.
Set 4 doe je 3x.
Set 5 doe je 3x.
Set 6 doe je 3x. 

Veel sportplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten